Aseptisk kald fylling og varm fylling

Hva er aseptisk kald fylling? Sammenligning med tradisjonell varm fylling?

1, Definisjon av aseptisk fylling
Aseptisk kaldfylling refererer til kald (normal temperatur) fylling av drikkevarer under aseptiske forhold, som er i forhold til metoden med høy temperatur for varm fylling som vanligvis brukes under generelle forhold.
Ved fylling under aseptiske forhold holdes deler av utstyret som kan forårsake mikrobiell forurensning av drikken aseptisk, så det er ikke nødvendig å legge til konserveringsmidler i drikken, og det er ikke nødvendig å utføre post-sterilisering etter at drikken er fylt og forseglet. Oppfyll kravene til lang holdbarhet, samtidig som du beholder smak, farge og smak på drikken.
6331

 

2, All-round sammenligning av varmt og kaldt fyll

Varm fylling maskin er generelt delt inn i to typer:

Den ene er høy temperatur varm fylling, det vil si at etter at materialet umiddelbart er sterilisert av UHT, senkes temperaturen til 85-92 ° C for fylling, og produktet tilbakeløpskokes for å opprettholde en konstant fyllingstemperatur, og deretter flaskehetten holdes ved denne temperaturen for sterilisering.

Den ene er å pasteurisere materialet ved 65 ~ 75 ℃ og tilsette konserveringsmidler etter sterilisering og fylling.

Disse to metodene trenger ikke å sterilisere flasken og hetten separat, bare hold produktet ved høy temperatur lenge nok til å oppnå steriliseringseffekten.

PET aseptisk kaldfylling utfører først UHT -øyeblikkelig sterilisering på materialene, og avkjøles deretter raskt til normal temperatur (25 ° C), og går deretter inn i aseptisk tank for midlertidig lagring. For det andre steriliseres flasker og hetter med kjemiske desinfeksjonsmidler, og fylles deretter i et aseptisk miljø til de er helt forseglet før de forlater det aseptiske miljøet. Oppvarmingstiden til materialene i hele prosessen er kort, fyllingen utføres i et aseptisk miljø, fyllingsutstyret og fyllingsområdet desinfiseres også, og produktets sikkerhet kan garanteres.

3, De enestående fordelene med PET aseptisk kald fylling sammenlignet med varm fylling

1) Ved å bruke øyeblikkelig steriliseringsteknologi (UHT) ved ultrahøy temperatur, overstiger materialets varmebehandlingstid ikke 30 sekunder, noe som maksimerer smaken og fargen på produktet og maksimerer bevaringen av vitaminet (varmefølsomme næringsstoffer) innhold i materialet.

2) Fyllingsoperasjonen utføres i et aseptisk miljø med normal temperatur, og det tilsettes ingen konserveringsmidler til produktet, noe som sikrer produktets sikkerhet.

3) Forbedre produksjonskapasiteten, lagre råvarer, reduser energiforbruket og reduser produksjonskostnadene.

4) Den avanserte teknologien kan bli mye brukt for å fylle forskjellige drikker.

5) Anvendelse av rent konsept i aseptisk emballasje av drikkevarer.

Higee Machinery vil fortsette å gi deg mer informasjon om den aseptiske kalde fyllelinjen i fremtiden. Følg med.


Innleggstid: 18-20-2021